logó Villanyszerelés Budapest
Villanyszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Ha elfogy a meleg víz


Ne a villanybojlert hibáztassa!

Ne a villanybojlert hibáztassa, ha elfogy a csapból a meleg víz! – A bojler szerelő elmondja, mi lehet a gond

Nincs jobb egy forró fürdőt követő meghitt teázgatásnál a családdal egy egész napos téli túra után – ugye egyetértünk. De nincs rosszabb annál, amikor hiába várjuk a meleg vizet a zuhany alatt állva, az sehogy se akar megérkezni. Sőt: ahogy múlik az idő, az addig langyos víz is egyre hidegebb lesz. Mi lehet a baj? Ha áramkimaradásra nem érdemes gyanakodni, akkor csak egy oka lehet a meleg víz hiányának: felmondta a szolgálatot a villanybojler. Hogy történhetett meg mindez? Hiszen még soha nem fordult elő hasonló… A bojler szerelő ad néhány ötletet.
Villanybojler

Bojler szerelő első tippje: A villanybojler javítását nem érdemes házilag elkezdeni.

Hívjon inkább tapasztalt szakembert Budapesten és Pest megyében!

Hát igen, egyszer ez is bekövetkezik, bármilyen jól működött is a készülék éveken keresztül. A villanybojlerben ugyanis – nagy valószínűséggel – olyan nagy mennyiségű vízkő halmozódott fel, hogy tovább már nem képes vizet melegíteni. Ezért vagy kikapcsolta a készüléket a beépített hőkorlátozó szerkezet, vagy el se kezdődött a víz felfűtése, amit tartós problémának kell tekinteni. És aminek a kijavítását nem érdemes házilag elkezdeni, hiszen nagyon komoly, legalább két szakmát érintő feladatot kell megoldani.
Villanyszerelőre és vízvezeték szerelőre lesz szükség, hogy újból meleg vízben tudjunk fürödni. A villanyszerelő áramtalanítja a bojlert és leszereli az elektromos csatlakozásokat. A vízvezeték szerelő pedig leereszti a készülékből a vizet, majd eltávolítja a tartályból a felgyülemlett vízkövet. Ezután alapos vizsgálatnak vetik alá az alkatrészeket, nagy valószínűséggel szükség lesz az anód, a fűtőszál és a tömítések cseréjére, de elképzelhető, hogy további műveletekre is sort kerítenek, mielőtt újból összeszerelik a bojlert és feltöltik vízzel.

Villanybojler szerelő Budapest - kettő az egyben

Önnek azonban nem kell villanyszerelő és vízvezeték szerelő után kutatnia az interneten, hiszen a négy évtizede a szakmában dolgozó, ezáltal nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező vállalkozásunk minden olyan munkát vállal – még hétvégeken is – Budapesten és Pest megyében, amik felmerülhetnek a villanybojler meghibásodásával kapcsolatban. Hívjon minket, ha megbízható bojlerszerelőre van szüksége!

Meghálálja a bojler, ha évente szervizelésen esik át, így még az élettartama is jelentősen megnövekedhet - mondja tippként a bojler szerelő

Azt azért érdemes leszögezni, hogy a villanybojler típusok legtöbbje – köztük a közkedvelt Hajdú villanybojler – rendkívül megbízható készülék, és nem egyik napról a másikra áll le a meleg víz előállításával. A kritikus mennyiségű vízkő évek, esetenként akár egy évtized alatt halmozódik fel a tartályban, és a bojler a maga módján jelzi a halmozódó problémát. Van, amelyikből csöpög a víz az alaplap környékén, ami előjele lehet a meghibásodásnak. A túlságosan sok vízkő miatt tovább tart a víz felmelegítése, ami ugyancsak azt vetíti előre, hogy hamarosan gond lehet a készülékkel. Ráadásul mindez hatással van a család pénztárcájára is, hiszen a hosszabb ideig tartó vízmelegítés több áramfogyasztással, így magasabb költséggel is jár.
Szóval érdemes odafigyelni a bojlerre, mielőtt teljesen felmondaná a szolgálatot. A legjobb, ha minden évben – de legalább három-öt évente – szerviznek vetjük alá a bojlert, ugyan úgy, akár az autónkat. Mit jelent a szervizelés?

Újabb tanács a bojler szerelőtől

Jelentheti például a villamos csatlakozások, villanyvezetékek átvizsgálását. Ez azért fontos, mert a vezetékek túlmelegedése miatt előfordulhat olyan helyzet, amikor azok már nem vezetik el az áramot, következésképpen lehetetlenné válik a víz fűtése. Szervizeléskor megvizsgálják a tömítéseket, hiszen azok is elhasználódhatnak, emiatt elindulhat csöpögés. Nagyobb szerviz esetén szóba jöhet a vízkőtelenítés. Ez már egy nagyobb munka – mint fentebb is jeleztük -, ugyanis ahhoz, hogy a szakember hozzáférjen a henger belsejében felhalmozódott vízkőhöz, teljesen szét kell szedni a készüléket, ami együtt jár a benne lévő víz leengedésével. Ez már amolyan generál szerviz, amit mindenképpen meghálál a villanybojler. Részben azzal, hogy kevesebb energiával - tehát kisebb költséggel – lesz képes felmelegíteni, melegen tartani a vizet, másrészt attól kezdve nyugodtan beállhatunk a zuhany alá, nem fog elapadni a meleg víz. Egy-egy ilyen szerviz alkalmával az anód és a fűtőszál, továbbá a tömítések cseréje is szükség szerint megtörténik.

Kis család, kis bojler, nagy család, nagy bojler? Kérjen tanácsot, mielőtt rossz döntést hozna! - Villanybojler szerelő Budapest

A villanybojler legnagyobb ellensége a vízkő – ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az ebből származó súlyos problémákat a bojlerek esetében csak azzal lehet megelőzni, ha rendszeresen eltávolítjuk a tartályból a vízkövet. Ezért fontos a bojler éves karbantartása.

Persze az se mindegy, milyen bojlert vásárolunk. Legjobb, ha tapasztalt szakember tanácsát kérjük, mielőtt elmegyünk a boltba, hiszen egyáltalán nem mindegy, mekkora tartállyal rendelkező bojlert választunk a család kiszolgálására. Ha túlságosan kicsi a tartály, még gyakoribb fűtés esetén is kevés lesz az általa előállított meleg víz mennyisége, s aki utolsónak megy zuhanyozni a családból, úgy járhat, hogy neki már csak langyos vagy hideg víz jut. Ha nagy a tartály, mint amekkorára feltétlenül szükség van, túl sok meleg vizet állít elő. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a bojler feleslegesen tart melegen nagy mennyiségű vizet. Mindkét esetben gyors a vízkő képződése, tehát gyakrabban szükségessé válik annak eltávolítása.

Ha tehát bojler vásárlása vagy bojler cseréje előtt áll, forduljon tapasztalt szakemberhez! Hívjon minket Budapesten és Pest megyében, és mi segítünk megtalálni a legjobb típust és a legjobb méretet. A bojler bekötését is nyugodtan ránk bízhatja, a munkánkra írásos garanciát is vállalunk.

És adunk pár jó tanácsot is. Például arra vonatkozóan, hogyan állítsa be a hőfokszabályzót. Mert ettől is függ a meleg víz mennyisége, a felfűtés időtartama. Ne fizessen többet az áramért, mint amennyit feltétlenül kell, ugyanakkor legyenek nyugodtak az estéi. Ugye nem szeretne úgy beállni a zuhany alá, hogy vagy lesz meleg víz, vagy nem.

Itt talál meg bennünket.


Gebe Kft.
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Villanyszerelés árak
Gebe logó
További hasznos információk: Gebemester

Villanybojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-21 11:33:43